google3377ebed87be0700.html

skalmur men inte skalman

Här ser vi skalmuren och att ytter teglet muras upp samt kramlorna som förbinder skalmursväggen. Skalman murar för fullt och det ser ganska rakt ut. Som sagt de har det alldeles för bra med tak över huvudet i regnrusket! (Skalman är ju inte en murare det är ju Samuel som står där och murar det rakt och fint)

Mellan yttre och inre tegel skall vi "hälla" en vulkansten som benämns Perlit. Den är upphettad till 1500 grader celcius och "poppar" upp vid denna temperatur och får därmed en lättare densitet vilket innebär att den får en fantastisk isoleringsförmåga när man använder den i skalmuren.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Daniel Kristiansson » sommar & trädgård:  ”Riktigt snyggt! Intressant och lärorik blogg. skall rekommendera mina elever att..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-